Η νέα γενιά του Assassin’s Creed προσπαθεί να εκμεταλλευτεί όλες τις δυνατότητες που έχουν οι νέες κονσόλες (Playstation 4, Xbox One) όμως με πολλά λάθη και προβλήματα…

Ο παίχτης καλείται να αναλάβει το ρόλο του Arno Dorian την περίοδο της Γαλλικής Επανάστασης λίγο μετά την πτώση της Βαστίλλης, ο οποίος μπαίνει στην αδελφότητα τωνAssassins με σκοπό να εκδικηθεί το θάνατο του πατέρα του.
Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού εκτός από τους πάρα πολλούς Templars και χαρακτήρες του παιχνιδιού, ο παίχτης συναντάει και προσωπικότητες όπως ο Ναπολέοντας, ο Μαρκήσιος Ντε Σαντ και ο Ροβεσπιέρος ενώ οι ενέργειές του θα καθορίσουν το μέλλον της Γαλλίας.

Όλα αυτά όμως, όπως μας έχουν μάθει και οι προηγούμενοι τίτλοι της σειράς είναι ένα simulation μέσω του συστήματος εικονικής πραγματικότητας Animus, το επιτρέπει στον παίκτη να βιώσει το ιστορικό παρελθόν μέσα από τα μάτια του Assassin και να ξεκλειδώσει τα μυστικά του ανθρώπινου γονιδιώματος.

Το παιχνίδι είναι πολύ καλά σχεδιασμένο, ο χάρτης του Παρισίου είναι τεράστιος και κάθε γειτονιά του έχει το δικό της ξεχωριστό στιλ ενώ και οι εκκλησίες τα παλάτια, και οι πλατείες έχουν φοβερές λεπτομέρειες στη σχεδίασή τους κάνοντας τον κόσμο του παιχνιδιού όσο πιο ρεαλιστικό γίνεται.
Από πλευράς χειρισμού το Assassin’s Creed: Unity, δεν έχει και πολλές αλλαγές πράγμα που σημαίνει ότι ο παίχτης μπορεί να σκαρφαλώσει σε κάθε κτίριο με το δικό του μοναδικό τρόπο ενώ οι κινήσεις parkour που χρησιμοποιεί είναι πολύ καλοσχεδιασμένες και προσεγμένες μέχρι την τελευταία μικρή λεπτομέρεια όμως με μερικά προβληματάκια τα οποία μπορεί να διορθωθούν στο μέλλον.
Οι μάχες με τους εχθρούς αρχικά μπορούν να κερδηθούν απλά με το πάτημα ενός κουμπιού όμως όσο το παιχνίδι προχωράει οι αντίπαλοι δυσκολεύουν πράγμα που σημαίνει περισσότερούς συνδυασμούς κουμπιών για να να μπορέσει ο παίχτης να βγει νικητής.

Ένα μεγάλο θέμα που έχει το παιχνίδι είναι ο χρόνος που χρειάζεται για να φορτώσει και να αποθηκεύσει ο οποίος μετά από κάποια φάση είναι κουραστικός αφού ο παίκτης αναγκάζεται να σταματήσει το παιχνίδι για μερικά λεπτά μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Γενικότερα το παιχνίδι αν εξαιρέσει κανείς τα bugs και τα glitches που έχει, μάλλον από την βιαστική κυκλοφορία του, έχει ένα σχετικά καλό αποτέλεσμα με τα γραφικά και την ατμόσφαιρα να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και την κονσόλα να φτάνει στα όριά της.

Τέλος το πρόβλημα του παιχνιδιού δεν είναι τόσο τα λάθη που έχει όσο ότι για ακόμα μία φορά οι παίχτες περίμεναν πολλά περισσότερα από αυτό μιας και η Ubisoft με όλα τα trailer που κυκλοφόρησε για το παιχνίδι και τους χαρακτηρισμούς της που το ήθελαν ως το καλύτεροAssassins Creed που έχει κυκλοφορήσει, κατάφερε να ανεβάσει πολύ τον πήχη και τις προσδοκίες πράγμα που τελικά δεν έγινε πραγματικότητα…