applewatch5_626_355

Το έξυπνο ρολόι της Apple, αναμένεται να μπει δυναμικά στην αγορά των wearables συσκευών με τον εντυπωσιακό σχεδιασμό του και τις νέες λειτουργίες που φέρνει

Ο Tim Cook χαρακτηρίζει το Apple Watch ως την πιο προσωπική συσκευή που δημιούργησε ποτέ η Apple η οποία θα συνεργάζεται με το iPhone 6 αλλά και με τα παλαιότερα μοντέλα της εταιρίας όπως είναι το iPhone 5/5C/5S.
Το νέο έξυπνο ρολόι της Apple  εκτός από την ώρα που θα την εμφανίζει μόλις ο κάτοχός του σηκώσει το χέρι του στην εκπληκτική τετραγωνισμένη οθόνη του που είναι κατασκευασμένη από ζαφείρι για να αντέχει.

Το ρολόι στα πλάγια διαθέτει  διαθέτει δύο φυσικά κουμπιά ένα το οποίο είναι σαν το κουρδιστήρι που έχουμε δει στα κανονικά ρολόγια με το οποίο ο χρήστης θα μπορεί να ελέγχει λεπτομέρειες στην οθόνη, να βρίσκει εφαρμογές και να κάνει ζουμ σε εικόνες, ενώ το άλλο κουμπί εμφανίζει στον χρήστη τις ειδικές εφαρμογές της Apple.

Επίσης διαθέτει αισθητήρες με τους οποίους μπορεί και μαζεύει δεδομένα από τις αθλητικές δραστηριότητες του χρήστη και παράλληλα τον παρακινεί να ασκείται περισσότερο με διάφορες αθλητικές εφαρμογές που μετρούν την κατανάλωση θερμίδων, τη διάρκεια της άσκησης και την απόσταση που έχει διανύσει.

Το Apple Watch μπορεί και διαβάζει τα μηνύματα και στη συνέχεια προτείνει πιθανές σύντομες απαντήσεις ενώ παράλληλα ο χρήστης μπορεί να απαντήσει με γραπτό μήνυμα απλά μιλώντας στη συσκευή μιας και όπως είναι λογικό σε τόσο μικρό μέγεθος θα ήταν πολύ δύσκολο να υπάρξει πληκτρολόγιο.
Το νέο Apple Watch μπορεί να επικοινωνήσει ασύρματα με άλλα Apple watch ενώ και η φόρτισή του θα γίνεται ασύρματα
Τέλος αναμένεται να κυκλοφορήσει σε 3 εκδόσεις Apple Watch, Apple Watch Sport (60% πιο ανθεκτική οθόνη) και μια ειδική Apple Watch Edition από χρυσό 18 καρατίων αλλά και σε δύο μεγέθη (38mm and 42mm), καθώς και λουράκια δερμάτινα, μεταλλικά και πλαστικά, σε πλήθος αποχρώσεων.
Η τιμή του θα ξεκινάει από 349$ και θα είναι διαθέσιμο στις αρχές του 2015 και ήδη εταιρείες όπως το Facebook, το Twitter αλλά και η BMW αναπτύσσουν σχετικές εφαρμογές.
πηγή: newsit.gr