facebook_580_355

Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, Facebook, ζητάει από τους χρήστες του στοιχεία από την ταυτότητα τους για να επιβεβαιώσει ότι είναι αληθινοί.

Πριν μερικούς μήνες το Facebook είχε ανακοινώσει ότι θα ξεκίναγε την προσπάθειά του να διαγράψει τους ψεύτικους λογαριασμούς ταυτοποιώντας τους χρήστες του.
Έτσι τις τελευταίες μέρες πολλοί είναι οι χρήστες που δεν μπορούν να μπουν στο προφίλ τους, και το μόνο που βλέπουν είναι ένα μήνυμα από το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο το οποίο τους ζητά να «ανεβάσουν» τα στοιχεία της ταυτότητάς τους, για να μπορέσουν να συνδεθούν και πάλι στο Facebook.
Όπως είναι λογικό δεν ήταν λίγοι αυτοί που νόμιζαν ότι ίσως έχουν πέσει θύματα χάκερ όμως όπως φαίνεται τα μηνύματα αυτά είναι από το Facebook και πράγματι το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο προκειμένου να διασφαλίσει ότι τα προφίλ ανταποκρίνονται σε πραγματικούς χρήστες τους ζητάει τα στοιχεία της ταυτότητάς τους για επιβεβαίωση.
Για ακόμα μία φορά η κίνηση του Facebook προκάλεσε πολλές αντιδράσεις μιας και πρέπει να ανεβάσουν τα προσωπικά στοιχεία τους στo διαδίκτυο αλλά και ότι πρέπει να αναρτήσουν και μια φωτογραφία της ταυτότητας τους φυσικά με καλυμμένα τα στοιχεία που δεν χρειάζονται αφού το Facebook χρειάζεται μόνο  όνομα του χρήστη, φωτογραφία και την ημερομηνία γέννησής του!
πηγή: newsit.gr