Gamer_Girls_626_355

Έρευνα που έγινε απέδειξε οτι τα κορίτσια έχουν μεγαλύτερη επιδεξιότητα και φαντασία, δημιουργώντας πιο πολύπλοκα και καλά ανεπτυγμένα σενάρια στα videogames

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σάσεξ, σε δημοσίευση που έκαναν στο περιοδικό “Computers and Education” (Υπολογιστές και Εκπαίδευση), δημοσίευσαν τα αποτελέσματα που έρευνας που έκαναν  σε μια ομάδα μαθητών 12 έως 13 ετών.
Κάθε μαθητής από την ομάδα έπρεπε μέσα σε δύο μήνες να αναπτύξει σε υπολογιστή το δικό του videogame χρησιμοποιώντας μια απλή γλώσσα προγραμματισμού, τη Flip, που είχαν αναπτύξει οι ερευνητές.
Τα αποτελέσματα ήταν ανατρεπτικά μιας και έδειξαν ότι τα κορίτσια ήταν καλύτερα στον προγραμματισμό επιστεγάζοντας τη γενικότερη ανωτερότητά τους, από πλευράς βαθμών στο σχολείο έναντι των αγοριών.
Εκτός από τον προγραμματισμό τα κορίτσια επέδειξαν μεγαλύτερη επιδεξιότητα και φαντασία, δημιουργώντας πιο πολύπλοκα και καλά ανεπτυγμένα σενάρια πράγμα που όπως λένε οι ερευνητές οφείλεται στο ότι τα κορίτσια έχουν μεγαλύτερη ικανότητα στο να λένε ιστορίες.
Τέλος μια ακόμα έρευνα που έγινε δείχνει οτι όλο και περισσότερα κορίτσια και γυναίκες ηλικίας 25 -44 χρονών παίζουν videogames στα κινητά τους κάνοντας με αυτό τον τρόπο τα smartphones την πιο δημοφιλή παιχνιδομηχανή
πηγή:newsit.gr