mojang-minecraft

Έντονη αίσθηση έχει προκαλέσει στον κόσμο της τεχνολογίας η φημολογία περί διαπραγματεύσεων για αγορά της σουηδικής Mojang- της εταιρείας που βρίσκεται πίσω από το δημοφιλές παιχνίδι «δημιουργίας κόσμων», Minecraft- από τη Microsoft.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το ύψος μιας τέτοιας εξαγοράς θα μπορούσε να φτάσει και τα δύο δισ. δολάρια.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, τον Ιούνιο το σουηδικό στούντιο  είχε ανακοινώσει ότι είχαν πωληθεί 54 εκατ. κόπιες του παιχνιδιού σε όλες τις πλατφόρμες, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στο παρελθόν ο ιδρυτής, Μάρκους «Notch» Πέρσον είχε ασκήσει δημόσια κριτική στη Microsoft, εν όψει της κυκλοφορίας των Windows 8, κατηγορώντας την ότι «θέλει να καταστρέψει το PC ως ανοικτή πλατφόρμα». Eπίσης, ήταν γνωστός υπέρμαχος των ανεξάρτητων studio- παρόλα αυτά, δημοσίευμα του Bloomberg αναφέρει ότι ήταν αυτός ο οποίος έκανε επαφή με τη Microsoft πριν μερικούς μήνες. Παράλληλα, σύμφωνα με τους NY Times, που επικαλούνται άτομο πληροφορημένο σχετικά με το ζήτημα, εάν προχωρήσει μια τέτοια συμφωνία, ο Πέρσον αναμένεται να αποχωρήσει μέσα σε έξι μήνες.

Εκπρόσωπος της Microsoft δήλωσε ότι δεν προβαίνει σε σχόλια για φήμες και εικασίες, ενώ δεν υπήρξε απάντηση από τη Mojang.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η συμφωνία ενδεχομένως και να «κλείσει» μέσα στην εβδομάδα.

EPA/FREDRIK SANDBERG

Η δημοφιλία του Minecraft – το οποίο πρωτοεμφανίστηκε το 2011 και είναι διαθέσιμο σε PC, κονσόλες και smartphones- οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον «ανοικτό» του χαρακτήρα, που επιτρέπει στους παίκτες να χτίσουν ό,τι επιθυμούν στον κόσμο του παιχνιδιού, χρησιμοποιώντας «τουβλάκια» ως δομικά στοιχεία. Το παιχνίδι είχε τεράστια ανταπόκριση τόσο σε παιδιά όσο και σε «σκληροπυρηνικούς» ή μεγαλύτερης ηλικίας gamers, παρά τα «λιτά» γραφικά του, τα οποία δεν παραπέμπουν επ’ουδενί σε gaming blockbusters όπως το Mass Effect, το Halo κ.α. Η αγορά του στούντιο θα βοηθούσε τη Μicrosoft να ενισχύσει τη θέση της στον χώρο του gaming, όπου έχει ως «ναυαρχίδα» της πλέον την κονσόλα της, Xbox One. Αξίζει να σημειωθεί πως το παιχνίδι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές και ως υλικό video game play, σε ιστοσελίδες όπως το YouTube και το  Twitch.

Η φημολογία φαίνεται να έχει προκαλέσει ανησυχίες στην gaming κοινότητα, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Wired, καθώς πολλοί φοβούνται ότι εάν η Microsoft αγοράσει τελικά τη Mojang, τότε το κεφάλαιο του Minecraft θα κλείσει όσον αφορά τις μη-Microsoft συσκευές.

πηγή: naftemporiki.gr