smartphones_637_355

Ευρήματα από την τελευταία έκδοση του Ericsson Mobility Report, που δημοσιεύεται, δείχνουν ότι μέχρι το 2020 το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού θα χρησιμοποιεί smartphones, και το 90% θα καλύπτεται από δίκτυα κινητής ευρυζωνικότητας.

Η έκθεση, δείχνει ότι η ανάπτυξη στις ώριμες αγορές προέρχεται από έναν αυξανόμενο αριθμό συσκευών ανά άτομο. Στις αναπτυσσόμενες περιοχές, προέρχεται από ένα κύμα νέων συνδρομητών, καθώς τα smartphones γίνονται πιο προσιτά.

Σχεδόν το 80% των συνδρομών smartphone μέχρι το τέλος του 2020 θα προέρχονται από την περιοχή Ασίας Ειρηνικού, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.

Η συνεχής άνοδος των smartphones προκαλεί ταχεία αύξηση στη χρήση δεδομένων: τα δεδομένα των smartphone αναμένεται να αυξηθούν δέκα φορές μέχρι το 2020, όταν το 80% του συνόλου της κίνησης δεδομένων κινητών επικοινωνιών θα προέρχεται από τα smartphones. Η μέση μηνιαία χρήση δεδομένων ανά smartphone στη Βόρεια Αμερική θα αυξηθεί από 2,4 GB που είναι σήμερα στα 14 GB μέχρι το 2020.
Η Rima Qureshi, Senior Vice President, Chief Strategy Officer της Ericsson δήλωσε
“Αυτή η τεράστια ανάπτυξη προηγμένης τεχνολογίας κινητών επικοινωνιών και χρήσης δεδομένων, που οδηγείται από ένα κύμα κινητής συνδεσιμότητας και από την αυξημένη χρήση smartphone, θα κάνει τη μεγάλη επανάσταση δεδομένων του σήμερα να μοιάζει με την άφιξη της δισκέτας. Βλέπουμε τη δυνατότητα για μαζική μετατροπή, που φέρνει ένα πλούτο ευκαιριών στους παρόχους τηλεπικοινωνιών και άλλους να αποκτήσουν νέες πηγές εσόδων. Αλλά αυτό απαιτεί επίσης μεγαλύτερη έμφαση στην οικονομική παράδοση και το άνοιγμα σε νέα επιχειρηματικά μοντέλα για να ανταγωνιστεί και να παραμείνει αποτελεσματική”
Το εκτεταμένο φάσμα εφαρμογών και επιχειρηματικών μοντέλων σε συνδυασμό με την πτώση του κόστους των μόντεμ είναι βασικοί παράγοντες που καθορίζουν την αύξηση των συνδεδεμένων συσκευών. Σε αυτό προστίθενται οι νέες περιπτώσεις χρήσης που αναπτύσσονται για εφαρμογές μικρής και μεγάλης εμβέλειας, οδηγώντας σε ακόμη μεγαλύτερη αύξηση των συνδεδεμένων συσκευών. Η πρόβλεψη της Ericsson, που περιγράφεται στην έκθεση, εκτιμά 26 δισεκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές μέχρι το 2020, επιβεβαιώνοντας πως είμαστε σε καλό δρόμο για την επίτευξη του οράματος των 50 δισεκατομμυρίων συνδεδεμένων συσκευών.
Κάθε χρόνο μέχρι το 2020, η κίνηση δεδομένων βίντεο μέσω κινητού τηλεφώνου θα αυξάνεται κατά το εντυπωσιακό 55% το χρόνο και θα αποτελεί περίπου το 60% του συνόλου της κίνησης δεδομένων κινητών επικοινωνιών μέχρι το τέλος της εν λόγω περιόδου. Η ανάπτυξη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό από την αλλαγή των προτιμήσεων των χρηστών προς τις υπηρεσίες video streaming, και την αυξανόμενη επικράτηση του βίντεο σε online περιεχόμενο, συμπεριλαμβανομένων ειδήσεων, διαφημίσεων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης.
Αν παρατηρήσουμε την κατανάλωση δεδομένων στις προηγμένες αγορές κινητής ευρυζωνικότητας, τα ευρήματα δείχνουν πως ένα σημαντικό ποσοστό της κυκλοφορίας προέρχεται από ένα περιορισμένο αριθμό συνδρομητών. Αυτοί οι συχνοί χρήστες δεδομένων αντιπροσωπεύουν το 10% του συνόλου των συνδρομητών, αλλά παράγουν το 55% της συνολικής κυκλοφορίας δεδομένων. Το βίντεο είναι κυρίαρχο ανάμεσα στους συχνούς χρήστες, οι οποίοι συνήθως παρακολουθούν περίπου μία ώρα βίντεο ανά ημέρα, το οποίο είναι 20 φορές περισσότερο από το μέσο χρήστη.
Το Ericsson Mobility Report, μοιράζεται την πρόβλεψη δεδομένων, την ανάλυση και πληροφορίες για την κυκλοφορία κινητών τηλεφώνων, τις συνδρομές, και τη συμπεριφορά των καταναλωτών ώστε να προσφέρει πληροφορίες για τις τρέχουσες τάσεις κυκλοφορίας και αγορών στη σημερινή Διαδικτυωμένη Κοινωνία.
Η Ericsson εκτελεί τακτικά μετρήσεις κυκλοφορίας σε πάνω από 100 ζωντανά δίκτυα σε όλες τις μεγάλες περιοχές του κόσμου. Οι λεπτομερείς μετρήσεις έγιναν σε επιλεγμένο αριθμό εμπορικών δικτύων WCDMA / HSPA και LTE με σκοπό την εύρεση διαφορετικών μοτίβων κυκλοφορίας.
Εργαλείο για την προσαρμογή δεδομένων
Για να συνοδεύσει το Ericsson Mobility Report, η Ericsson δημιούργησε το Traffic Exploration Tool για να δημιουργήσει προσαρμοσμένα γραφήματα και πίνακες χρησιμοποιώντας δεδομένα από την έκθεση. Η πληροφορία μπορεί να φιλτράρεται βάσει περιοχής, συνδρομής, τεχνολογίας, κυκλοφορίας και τύπο συσκευής.