Το Atlas είναι το ανθρωπόμορφο ρομπότ της εταιρίας Boston Dynamics η οποία ανήκει στην Google και αναπτύσσει τα περισσότερα ρομπότ που χρησιμοποιεί ο αμερικάνικοςστρατός.

Το ρομπότ συμμετείχε στο διαγωνισμό Robotics Challenge του αμερικανικού Πενταγώνου, με στόχο την ανάπτυξη δίποδων ρομπότ που θα μπορούν να κινούνται σε ανώμαλο έδαφος και να χειρίζονται ανθρώπινα εργαλεία.
Στο βίντεο που κυκλοφόρησε μπορούμε να δούμε το Atlas να ισορροπεί στο ένα πόδι πάνω σε τρεις τσιμεντόλιθους τοποθετημένους ο ένας πάνω στον άλλο ένα παράλληλα μπορεί και κουνά τα μακριά χέρια του χωρίς να χάνει την ισορροπία του.
Το δημιούργημα της Boston Dynamics διαθέτει 28 υδραυλικές αρθρώσεις κι έχει σχεδιαστεί για να κινείται σε εξωτερικούς χώρους με ανώμαλο έδαφος ενώ παράλληλα Ανόι καταστάσεις το απαιτούν μπορεί να σκαρφαλώσει με τα χέρια και τα πόδια του.
Για την ώρα το Atlas βρίσκεται σε δοκιμαστικό στάδιο και δεν μπορεί να κινηθεί ελεύθερα μιας και πρέπει να παραμένει συνδεδεμένο με καλώδιο τροφοδοσίας όμως οι μελλοντικές εκδόσεις του όπως είναι λογικό θα είναι αυτόνομες, ελαφρύτερες και με πιο γερά χέρια.
Τέλος η χρηματοδότηση για την ανάπτυξη του έγινε από την DARPA (ερευνητική υπηρεσία του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας) πράγμα που σημαίνει ότι το Atlas θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για τους μηχανικούς στρατιώτες του μέλλοντος.
πηγή: newsit.gr