Χάκερ

Ένας χάκερ από τη Ρωσία φαίνεται να έχει καταφέρει να κλέψει στοιχεία από περισσότερους από 272 εκατομμύρια λογαριασμούς email τα οποία τα πουλάει για 1 δολάριο το καθένα.

Η διαδικτυακή αυτή επίθεση θεωρείται από τους ειδικούς ως μία από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει στην ιστορία του διαδίκτυου και σύμφωνα με την Hold Security, η πλειοψηφία των λογαριασμών προέρχονται από τη ρωσική υπηρεσία Mail.ru και επηρεάζει σχεδόν όλους τους χρήστες της( 57 εκατ. από τους συνολικούς 64 εκατ. ενεργούς χρήστες) ενώ φυσικά δεν λείπει η Yahoo (με 40 εκατ. λογαριασμούς χρηστών)Yahoo, το Hotmail (με 33 εκατ. λογαριασμούς) και το Gmail (24 εκατ. λογαριασμούς) .
Ο Ρώσος χάκερ που φαίνεται να είναι υπεύθυνος για την επίθεση αυτή πουλάει στο διαδίκτυο τα στοιχεία των λογαριασμών για $1 τον καθένα ενώ για την ώρα μόνο η Mail.ru και η Microsoft έχουν παραδεχτεί την απειλή αυτή ενώ η Yahoo και η Google δεν έχουν κάνει κάποιο σχόλιο.
Όσοι χρήστες πιστεύουν ότι μπορεί να έχουν πέσει θύματα αυτής της επίθεσης καλό θα είναι να αλλάξουν τον κωδικό πρόσβασης τους αλλά και αν θέλουν (κακό δεν είναι σε καμία περίπτωση) να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία two-step authentication με την οποία η πρόσβαση γίνεται ακόμα πιο δύσκολη σε κάποιον τρίτο αφού η υπηρεσία του ζητά τον 6ψήφιο κωδικό που στέλνει στο κινητό του χρήστη.