facebook_631_355 (1)

Η βελγική Επιτροπή για την Προστασία του Απορρήτου, ανακοίνωσε ότι το Facebook «καταπατά» το ευρωπαϊκό δίκαιο που αφορά στην προστασία της ιδιωτικής ζωής, αφού μπορεί και παρακολουθεί και εντοπίζει χρήστες που δεν έχουν δώσει τη συγκατάθεσή τους.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιτροπής, το Facebook έχει επανειλημμένως αποφύγει να απαντήσει σε ερωτήσεις των ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών σχετικά με το θέμα, ενώ έκανε έκκληση στους χρήστες της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης να εγκαταστήσουν λογισμικό για την προστασία του απορρήτου στους υπολογιστές τους προκειμένου να μην είναι δυνατόν ο εντοπισμός τους από το Facebook.
Από την πλευρά του το Facebook υποστηρίζει ότι συμμορφώνεται πλήρως με τις νομοθεσίες περί προστασίας των δεδομένων, ενώ αμφισβήτησε τις «εξουσίες» του βελγικού οργανισμού ενώ με τη σειρά της η επιτροπή υποστήριξε ότι το Facebook καταπατά το βελγικό και ευρωπαϊκό δίκαιο που αφορά στην προστασία του απορρήτου.
Τέλος εκπρόσωπος του Facebook δήλωσε ότι όλοι εργάζονται σκληρά για αν διασφαλίζουν ότι οι χρήστες  έχουν τον έλεγχο των όσων επιλέγουν να μοιραστούν και με ποιον, σεβόμενοι πάντα τους ευρωπαϊκούς νόμους για την προστασία των δεδομένων.
Αυτή είναι η δεύτερη έκθεση που έχει καταθέσει το τρέχον έτος η βελγική Επιτροπή κατηγορώντας το Facebook ότι καταπατά τους νόμους του απορρήτου. Σε έκθεση που είχε δημοσιοποιήσει τον Φεβρουάριο αναφερόταν ότι η ιστοσελίδα έχει κάνει ιδιαίτερα περίπλοκες τις ρυθμίσεις απορρήτου, προκαλώντας σύγχυση στους χρήστες.