pokemonpokemon

Τεράστια επιτυχία φαίνεται πως γνωρίζει η εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας της Niantic Labs, Pokemon Go, τόση, που, ακόμα και τα μουσεία, έχουν βγάλει ειδικές ανακοινώσεις στις οποίες επισημαίνουν ότι απαγορεύεται στους επισκέπτες να παίζουν το συναρπαστικό νέο παιχνίδι, κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους εκεί.

Η εφαρμογή η οποία μεταφέρει τους χαρακτήρες της Nintendo στην εποχή της επαυξημένης πραγματικότητας υπάρχει ήδη στις συσκευές ενός εκατομμυρίου ανθρώπων. Παράλληλα, η χρηματιστηριακή αξία του ιαπωνικού κολοσσού φτάνει τα 9 δισεκατομμύρια δολάρια, μέσα στην πρώτη κιόλας εβδομάδα της δωρεάν διάθεσης του παιχνιδιού σε τρεις χώρες -ΗΠΑ, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Ο χρήστης που κατεβάζει το παιχνίδι στη συσκευή του μπορεί να αναζητήσει σε πραγματικούς δρόμους τα 250 συνολικά Pokemon και να τα πιάσει πετώντας τους Poke Balls.

Μάλιστα οι παίκτες συναντούν φίλους και γνωστούς που περιδιαβαίνουν τα ίδια μονοπάτια προς αναζήτηση σπάνιων ή λιγότερων σπάνιων Pokemon και βοηθούν ο ένας τον άλλο, δημιουργώντας ομάδες αναζήτησης.

To Pokémon Go χρησιμοποιεί το σύστημα δορυφορικής πλοήγησης GPS και την κάμερα στο smartphone και δημιουργεί έναν χάρτη της περιοχής όπου κυκλοφορούν πολλά και διαφορετικά Pokémon.

Στόχος του παιχνιδιού είναι οι χρήστες να συγκεντρώσουν όσο το δυνατόν περισσότερα Pokeballs σε διαφορετικά Pokestops.

Στην Αμερική είναι τόσο μεγάλη η εξάπλωση της εφαρμογής που ακόμα και τα αστυνομικά τμήματα έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις προς τους πολίτες προκειμένου να είναι προσεκτικοί όταν διασχίζουν τους δρόμους αλλά και να μην μπαίνουν μέσα στο αστυνομικό τμήμα για να συλλέξουν τα Pokemon.