windows_533_355

Με την εξέλιξη που έχουν τα smartphones, η Microsoft σκέφτεται πολύ σοβαρά να τα μετατρέψει σε κανονικούς υπολογιστές με την νέα λειτουργία Continuum που θα έχουν τα Windows 10

H λειτουργία Continuum, που θα βρίσκεται στο λειτουργικό σύστημα Windows 10 θα μπορεί να αναγνωρίζει πότε ο χρήστης χρησιμοποιεί το smartphone, το tablet ή τον υπολογιστή και θα προσαρμόζει την εμφάνιση και τις εφαρμογές του αναλόγως.
Έτσι αν κάποιος χρησιμοποιεί smartphone ή tablet, το περιβάλλον των εφαρμογών του θα φαίνεται μεγαλύτερο για ευκολότερη χρήση, ενώ αν χρησιμοποιεί υπολογιστή, θα είναι πιο λεπτομερές.
Φυσικά η Microsoft θέλει στο μέλλον να μπορεί με το Continuum να μετατρέψει το smartphone σε μία συσκευή για όλες τις δουλειές στο οποίο ο χρήστης θα μπορεί να συνδέει πληκτρολόγιο, οθόνη και mouse μέσω Bluetooth.
Για την ώρα φυσικά τα σχέδια της Microsoft θα γίνουν πραγματικότητα στα επόμενης γενιάς Windows smartphones που θα ενσωματώνουν επεξεργαστή που κατασκευάζεται σε συνεργασία με την Qualcomm και όχι σε αυτά που κυκλοφορούν σήμερα και θα αναβαθμιστούν σε Windows 10.